Pelerinaj la Zidul Plangerii

     Victor isi privi ceasul din panoul de bord al masinii: 5.24 AM, deja era o noua zi din viata sa in care Planul B nu mai existase ca alternativa. O astepta pe Rhyna la 05.30 si aceasta trebuia sa ajunga fiind extrem de punctuala. Genul de femeie pentru care punctualitatea este un cod dar pentru Victor aceasta calitate nu era de ajuns pentru ca nu era legat de ea sub nici un aspect. A  avut putin noroc in viata isi spunea acum, ancheta stabilise ca nu era raspunzator de prabusire si distrugerea echipamentului, cele 9luni de pedeapsa disciplinara la Constanta mai degraba ii pareau o vacanta si acum zbura pe un echipament nou medical dar sub comanda unei femei.....Cam aceasta a fost conditia la tot corul de influenceri pusi de Silviu sa faca uz de influenta....Avem echipamentul DA!, avem postul DA!Costa cam prea mult echipamentul?DA!, pai sa aducem echipamentul la pachet cu o persoana mai instruita si dupa aceea ne descurcam. Nu il interesa decat sa-si indeplineasca sarcinile, sa treaca 6-8luni de zbor si apoi sa stea linistit si fara pene de concentrare. Primise si un mesaj pe telefon dar nu avea in plan sa-l citeasca in dimineata aceasta pentru ca aplica un principiu sanatos: Grijile dupa JOB.

05.30: Ryna inchise usa cu atentie si gata la drum, avea prea putine miscari inutile si cuvinte putine, ii zambi si odata centura de siguranta prinsa considera ca este gata de drum. Nu era deloc interesanta in acceptiunea lui Victor, nu-l interesa de unde vine si ce vrea sa faca in acceptiunea lui. Se gandea in fond ca avea 4zile libere stranse cu greu dupa acest program si va calatori in Israel. Nu era ceva premeditat dar visa aceasta calatorie intitulata in dorinta lui: Pelerinaj la Zidul Plangerii, Nu stia mai nimic cum va proceda din momentul in care va cobora din avion dar curajul il motiva: Ce avea sa se intample? Andra nu-l va mai recunoaste? Era deja cu altcineva?.....

Si a lasat ziua sa treaca in rutina sau in iuresul generat de 2zboruri in plus neplanificate, alimentarile de rigoare si un sentiment de implinire. In carlinga nu-si permitea sa devina egoist, trebuia sa fie parte din echipa si orice discutie trebuia sa fie scurta si la obiect legata de zbor in principiul manualului: Carlinga sterila....Nu trebuia sa aiba intimitati cu Rhyna deoarece in atributiile secundare ale postului ei era sa-i faca lui o evaluare la final si nu isi dorea probleme noi, zborul era pentru Victor dorinta suprema.

Isi iubea masina dar uneori il enerva pentru ca mersul zilnic cu ea ii punea la incercare capacitatile si aptitudinile de mecanic, avea dimineti cand daca nu-i strecura doua trei jeturi de spray de pornire in carburatoarele multiple, nu primea semne de viata din partea motorului....Tot corului de Influenceri le promisese ca o va proteja pe Ryna si atata timp cat va fi coechipiera lui nu va face decat sa isi indeplineasca sarcinile cu profesionalism.

Ryna il privi si il intreba: Cand pleci?

-Maine dimineata in zori......Nu stia de fapt unde si asta il linistea putin.

-Aici ai dosarul ce-ti trebuie, imi trimiti o vedere si o tarie, dar trebuie sa o bei cu mine in seara aceasta sa-mi spui adevarul pentru ca trebuie sa ne bazam unul pe celalat intotdeauna. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pantalonii lui Haplea

Arta de a merge mai departe

Cainele ce a baut prea multa cafea!