Misterul apei de la robinet.




Misterul apei de la robinet.
Acum doua seri, rupt de oboseala am vrut sa beau un ceai de tei, am deschis robinetul si o apa curata dar puternic odorizata de miros cu iz de clor m-a decis sa pun in ibric apa minerala Perla Harghitei, ceaiul a fost bun dar am avut o ideea aplicata mai demult in desert sa identificam compusii grei din apa, tot din stravechile invataminte. Am umplut sticla transparenta cu apa rece de la robinet pe jumatate si am pus la loc dopul, apoi am culcat-o in congelator pentru 24ore adica pana aseara tarziu, apoi am pus-o pe caloriferul nici prea cald, nici prea rece.
Rezultatul de dimineata m-a contrariat: la circa un litru de apa de chiuveta pluteau o multime de fulgi gen precipitatul de la Chimie din Liceu, iar pe fundul sticlei era un compus de materie gen nisip, calciu, calcar de origine necunoscuta in cantitate de un sfert de lingurita. Nu sunt Primul Destept al Romaniei, nici Oracolul din Delphi, dar pute in apa asta ceva in neregula prea tare, poate de 100ani de la prima cismea din Bucuresti, e clar ca daca vrem sa ne imbolnavim de zaruri la rinichi sau dorim sa avem urmasi de piatra la propriu ar trebui sa continuam in a persevera a bea un astfel de lichid; teoretic asa am invatat la scoala ca apa este: Un produs incolor, inodor, fara gust si fara miros. Rog pe unii mai destepti ca mine deoarece eu nu ma pretind o inteligenta superioara sau spatiala sa ma contrazica, sa afirme ca experimentul meu a avut parte de o contaminare involuntara si rezultatele sunt eronate.
Apoi legitimarea rezultatului sa nu ne ia pe nepregatite ca deja in aceasta teorie a conspiratiei absurde suntem victimele statistice ale dezinteresului si dezinformarii celor imputerniciti sa ia masuri sa decida ceea ce noi poate suntem prosti si inghitim o doza de boala zilnic in neputinta de gestionare a celor asa zisi specialisti numiti strict pe culori evident poilice, in urma caror derulari de evenimente inmultite statistic pe ultimele 6luni cu indicator Ochiometric daca nu din avion vizibil ca cineva sau un grup au scapat controlul situatiei sau mai rau sunt indatorati unor entitati ce nu demult faceau experimente in Africa cu Ebola sau Gripa Spaniola.
In incheiere imi aduc aminte ca Ministerul Sanatatii prin anii 90 declara ca anumite boli au fost eradicate in urma vaccinurilor cu rezultate evidente asupra starii de sanatate a populatiei, iar acum acele boli au revenit brusc si nu au leac chipurile ca nu exista vaccinuri la noi, dar in Lumea Civilizata se pot trata cu rezultate. Imaginile sunt informative, asa arata o teava de apa taiata rece potabila taiata si inlocuita de un altul. Zici ca-i o micro pestera de unde te astepti sa-ti suga ochii vreo dihanie insetata de fluide umane.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pantalonii lui Haplea

Arta de a merge mai departe

Cainele ce a baut prea multa cafea!