De ce se strica Baietii buni.


A fost o intrebare ce mi-am pus-o aseara stand la semafor dupa ce i-am dat DELETE unei Marmote Obraznice asteptand relaxat culoarea verde. Sunt incantat de mine si faptul ca i-am zis "NU" Nu ma grabeam si nici nu ma grabesc in general deoarece timpul a devenit o dimensiune relativa. Si am inceput sa analizez ce greseli sau ce avantaje detii in terenul de lupta numit 'Relatie"
Daca Paunul isi infoaie coada sa para mai interesant la inceput si mai mare avand scopul sa impresioneze, noi urmasii maimutei din copac am descoperit frumusetea brusc atunci cand o femela avea blanita mai deosebita zburlita in vant sau ochisorii sclipeau mai altfel deoarece ii intrase praf de stele in ei. Si noi ne dam mari ca barbati in scopul cuceririi femeilor, pentru ca altfel specia ar avea de pierdut si toate exemplarele necompetitive ar da nastere la progenituri bolnave amenintand specia cu extinctia. Glumesc, se pare uneori ca deciziile sunt relativ de neinteles iar cum bine zicea o amica mai desteapta ca mine si mai harsaita in tainele vietii de familie: Ca relatia sa fie perfect functionala trebuie sa existe un El si o Ea implicati 100% dar in procente fix egale, nu se admit dezechilibrele procentuale deoarece se ajunge la un moment dat la o discutie legata de gradul de implicare. Si aici am dorit sa ajung de fapt la gradul de implicare intr-o relatie dar vazut strict pe latura barbatului si nu stiu cum al femeii dar cred ca Anumite Scriitoare Contemporane dau prea multe citate motvationale femeilor asa ca eu o voi lasa pe ea in pace sa acorde Independenta si alte drepturi femeilor.
1. Daca esti cu prietena/amanta/sotia in masina noaptea iar ea intentioneaza sa scoata o suma de bani de la bancomat deoarece are de platit ceva cash la prima ora si vrei sa o insotesti asa sa fii sigur ca-i este bine, poti fi incadrat la categoria Paranoic?
2. Daca in timpul relatiei ii dai un singur sms pe zi la ora 16 prietenei/sotiei/amantei; Vreau sa stiu ca esti ok si totul este bine cu tine pana la aceasta ora! Esti un individ incadrat la categoria Obosar?
3. Seara inainte de a ajunge acasa sau la ea acasa, vei da un telefon si intrebi: Ai nevoie de ceva, vrei sa cumpar paine sau bun, avem tot ce ne trebuie? E o atentie prea sporita si prea detaliata avand unic scop controlul a tot ce este inventar in frigider?
4. Daca esti aflat in dreapta ca pasager in masina condusa de ea dar nu este chiar soferita talentata, mai degraba cochetezi cu dezastrul si ii dai o incurajare cand te intreaba daca vrei sa conduci tu pentru ca ea este putin agitata si ii spui: Am incredere totala in tine ca esti o soferita foarte buna. Poti fi acuzat apoi dupa multe luni ca ai dat dovada de cruzime?
5. E o seara de toamna rece, trecut de ora 19.30, ea este putin zgribulita de frig dupa servici dar si-a dorit sa te vada in ciuda acelor conditii potrivnice si intrati la primul Mcdonalds sa-i dai o cafea/ceai cald ca solutie sa se incalzeasca si iti pasa de ea ca-i o fiinta, fara sa pui egoismul in fata de a merge in cel mai departe si frumos restaurant. Poti fi acuzat ca ai facut si mers numai unde ai vrut tu?
6. Decizia de a alege anumite accesorii pentru femeia iubita e grea pentru un barbat uneori: Vrei sa-i daruiesti o esarfa dar iti ia o zi sa o alegi la un moment dat pentru ca doresti sa-i faci o bucurie minuscula de altfel. Dupa mult timp iti reproseaza: Am purtata esarfa aia penibila numai pentru tine si cu tine......
7. E vara si cald, parchezi masina sa cumperi ceva pentru 5minute dar lasi aerul condtionat pornit si evident masina pornita pentru ca iti pasa de EA viitoarea sau partenera ta sa nu sufere de cald, nu cred ca este o dovada mai mare de grija. 
8. Si DA ii trimiti buchetul de trandafiri asortati alb si rosii pentru ca simbolizeaza culoarea prieteniei si a pasiunii impletite.
9. Te enervezi inca din tinerete cu femeile aparent indecise la inceput dar odata cu trecerea timpului devii veteran calit si nu poti concepe de ce ele au viata axata pe haine, accesorii vestimentare, incaltaminte, lucruri ce de altfel le consideri inutile. Secretul cand il descoperi suna altfel: Ea vrea sa fie alaturi de tine frumoasa, tu sa fii mandru de ea, asta inseamna micul pas de inceput catre fericire.
Lista ar continua dar iar voi centra subiectul si anume cand la final se termina relatia si vine lista aceea asa de lunga cu reclamatii la adresa ta ca barbat, te intrebi: Ce naiba nu sunt bun de nimic, sunt ultimul om de pe planeta asta? De ce nu ma fac eu rau putin si-mi schimb atitudinea exact catre o doza mica de nesimtire, oferta fiind variata am vazut si alte modele ca la masini prin targ recente sau mai indepartate ca ani de fabricatie.
De aceea Baietii buni se strica, se scolesc capatand experienta ca veteranii de la Okinawa din ww2 cu toate nebunele, terminatele, distrusele, betivele, depravatele cu deprinderi , obiceiuri si apucaturi urate. Din bucurie asta-i adevarul, treaba nu mai merge cu romantismul, zici NU daca simti ca nu merge treaba si gata. Lasa-i pe altii mai neinitiati sa o mai ia peste bot de la vulpi vexate avand la spate munti de fulgii victimelor digerate.
Asta a fost pastila de ras inainte de alegeri......Alegerile Noastre

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pantalonii lui Haplea

Arta de a merge mai departe

Cainele ce a baut prea multa cafea!